20/4/08

Amanida variada amb Camembert arrebossat amb pols de blat de moro


En una altra de les col·laboracions al programa d’Arguiñano, Juan Mari Arzak va parlar sobre els arrebossats. Comentava que el tradicional arrebossat de farina de galeta pot ser substituït per altres productes menys usuals com la pols de crispetes o de blat de moro. Arzak recomanava arrebossar d’aquesta manera el pollastre o el gall dindi i, fins i tot, suggeria elaborar una mena de bombó fondant arrebossant porcions de xocolata.

Aquesta idea em va semblar d’allò més suggerent i, durant els darrers mesos, he estat pensant en una recepta original que incorporés aquesta mena d’arrebossat.

No fa massa, vam estar amb uns amics al restaurant Cal Boter de Barcelona i vaig provar una deliciosa amanida amb Camembert arrebossat. Va ser aquest plat el que em va donar la idea per a la meva recepta, una recepta original i sorprenent però increïblement fàcil de preparar. Això sí, l’heu de preparar al moment, perquè el camembert fred no val res.

Ingredients per a 4 persones:

Amanida variada (fulla de roure, rúcula, tatsoi, red chard...)
Quatre grapats de blat de moro fregit i salat (quicos)
8 talls de Camembert
4 cullerades de confitura de tomàquet
1 ou
oli d’oliva verge extra

Preparació:
Temps estimat:
15 minuts

  • Primer de tot renteu l’amanida, escorreu-la i munteu-la en un cantó de cada plat. Podeu comprar els enciams per separat -sempre millor si són de diferents formes i colors-, o podeu comprar una bossa d’amanida Florette Brotes Deluxe, així us estalvieu la feina de tallar i rentar les fulles.
  • A continuació, tritureu els quicos amb una picadora o un molinet de cafè, de manera que en quedi una pols fina i sense grumolls. Poseu la pols de blat de moro en un plat pla.

  • Poseu una paella al foc amb un dit d’oli d’oliva.

  • Mentre l’oli s’escalfa, talleu 4 porcions allargades de Camembert, d’1cm de gruix. Passeu-les per l’ou batut i, seguidament, arrebosseu-les amb la pols de blat de moro.

  • Fregiu les porcions de Camembert arrebossat. Un cop hagin agafat color, retireu-les del foc i deixeu-les escórrer en un paper absorbent. Si veieu que alguna porció s'ha rebentat i en vessa el formatge fos, poseu-la dierectament al plat, del contrari se us por enganxar al paper de cuina.

  • Finalment, poseu dues porcions de Camembert a cada plat, al costat de l’amanida. I decoreu el plat amb una cullerada de confitura de tomàquet.

No hay comentarios: