26/4/08

Faces Ferran Adrià, innovació i disseny

Amb el nom de Faces Ferran Adrià, el cuiner del Bulli ha llençat al mercat una nova col·lecció d’utensilis de cuina concebuts per un prestigiós equip de dissenyadors, entre els quals trobem Antoni Arola, Luki Huber o Julia Mariscal, filla del famós dissenyador Javier Mariscal.
La força creativa d’Adrià unida al talent d’aquests dissenyadors ha donat com a resultat una àmplia gamma de peces úniques que responen, en molts casos, als nous hàbits a l’hora de menjar i de cuinar.


La majoria dels estris de la col·lecció, però, són utensilis de cuina (o de taula) de tota la vida “posats al dia” amb un disseny senzill i elegant. Trobem una àmplia col·lecció de coberts, bols ganivets... Tot i així, al costat d’aquest estris més tradicionals en trobem d’altres totalment innovadors, com és el cas de la cullera per escriure dissenyada per Julia Mariscal. Es tracta d’una cullera amb una ranura similar a la d’una ploma estilogràfica que permet emprar tot tipus de salses o líquids per escriure o dibuixar. La mateixa dissenyadora aconsella emprar-la amb líquids de textures espesses com el cafè, el capucciono o la xocolata.




És cert que per a alguns, aquesta mena d’instruments poden semblar punyetetes inútils sense cap finalitat concreta, però a mi em semblen artilugis curiosos i que obren noves possibilitats creatives en el món de la gastronomia.

Altres utensilis que m’han cridat l’atenció són:


Els bols d’acer inoxidable amb dos compartiments concebuts per Antoni Arola amb la finalitat de separar diferents ingredients, com una amanida i la seva salsa.


La cullera colador, pensada especialment per a prendre els cereals, ja que permet menjar primer els cereals i deixar per després la llet. També es pot utilitzar per separar la pasta del brou. Adrià suggereix també menjar els cereals amb sucs de fruites.

La cullera amb pinça, dissenyada per menjar i olorar al mateix temps. Aquest estri s’utilitza des de fa un temps al Bulli per provocar aquest sentit, tan valorat el món dels vins però força menystingut en gastronomia. La pinça permet subjectar la cullera amb determinada substància aromàtica al plat, de manera que, mentre el comensal menja una cosa n’olora una altra, en un acte que pretén un cert mestissatge sensorial.


El millor de tot és que aquests productes es poden trobar amb certa facilitat en tendes gourmet i establiments especialitzats en peces de disseny a un preu força sorprenent. A Barcelona, es poden trobar algunes coses a Vinçon, al Passeig de Gràcia 96.

9 comentarios:

Elena dijo...

anna que cositas mas interesantes que tienes por aquí,,me voy a pasar un buen rato leyéndote,un beso

Ro dijo...

M'agradat molt el teu bloc (no el coneixia!). Ja et tinc al meu GoogReader!

Per cert, has de completar el recorregut gastronòmic de botigues amb el de restaurants de Badalona. És que som veïnes i podria aprofitar les recomanacions.

Per cert, molt interessant aquesta cullera que escriu!

a n i s h i dijo...

No conocía tu blog, lleno de cosas interesantes, si no e importa te agrego a mi blogroll. Tengo la cuchara colador de Adria y es una pasada, para sacar aceitunas y para los cereales va muy bien. Estos personajes no hacen más que inventar maravillas.
Un abrazo.
Ana

La Taula d'en Bernat dijo...

Moltes gràcies i benvingudes!

Elena: aún tengo que aprender mucho de tu blog, una verdadera delicia... Agradeceré cualquer sugerencia encantada.

Ro: fa temps que tinc pensat el recorregut de restaurants badalonins. A veure si m'hi poso el proper cap de setmana.

Ana: ¿dónde compraste la cuchara mágica? ¿Te acuerdas del precio, más o menos?

Si no us importa, us agrego a totes al meu racó de blogs recomanats.

Un abrazo!

a n i s h i dijo...

hola Anna, la cuchara mágica la compré aquí en Valencia en La Oca, me costó el paquete de 2 unidades unos 40 euros, un atracón, pero un cachicho es un capricho. He visto en alguna página de internet que la puedes comprar on line, da una mirada a ver.
Un abrazo.
Ana

Glòria dijo...

Hola, Anna

Avui sí que he fet una bona passejada pel teu blog, i quantes coses interessants que hi he trobat!. Els vídeos és com si tinguessis al costat la persona que t'explica la recepta. Ja faré pràctiques.

Una coseta: la cullera per escriure es pot trobar al Vinçon?.

Fins aviat

La Taula d'en Bernat dijo...

Gràcies, Glòria! Passaré per Vinçon per donar un cop d'ull, però em sembla que amb el preu que té seguiré escrivint a pols. El que sí que he provat i és molt barat són els biberons, que també permeten fer dibuixos amb les salses.

Fins aviat!

Martunis dijo...

Hola! Acabo de descobri el teu blog gràcies al teu comentari!!! m'encanta!!! jo també prometo seguir visitant-lo!!

Per cert...segur que queda boníssima una versió dels "plaers rodons" amb Tête de Moine...és boníssim aquest formatge i segur que li dóna un toc genial!! a mi sempre me'n sobra també...bé, ja ho deus haver vist amb el Risotto!

Un petó!

Anónimo dijo...

Hi there to all, how is the whole thing, I think every one
is getting more from this web site, and your views are fastidious for new viewers.
My weblog The Truth Teller show