26/4/08

Spaghetti alle Vongole a l’estil Bauzà

Recepta cedida per Àlex Bauzà


Aquest divendres, l’Àlex Bauzà –que per cert ha promès col·laborar en aquest blog amb algunes aportacions enològiques- ens va preparar un plat deliciós de pasta, seguint una recepta que havia après de la seva mare i que reflecteix els seus orígens italians.

Els Spaghetti alle Vongole són una especialitat napolitana elaborada a base d’un sofregit d’all i oli d’oliva, vi blanc i cloïsses (procedents de les aigües del Mar Adriàtic). La pasta s’ha de servir sempre al dente i aromatitzada amb pebre o peperocini.

L’adaptació de la recepta de l’Àlex no té desperdici i és molt fàcil d’elaborar.

Ingredients per a 4 persones:

500g de spaghetti Barilla
3 llaunes de cloïsses o escopinyes
2 grans d’all
4-5 bitxos
oli d’oliva verge extra
una copa de vi blanc
julivert picat


Preparació:
Temps estimat:
20 minuts
  • Primer de tot bulliu la pasta durat 6-7 minuts. Ha de quedar molt al dente perquè després s’acabarà de coure amb el suc de les cloïsses.
  • Escorreu la pasta i reserveu-la. Mentrestant poseu una cassola al foc amb un bon raig d’oli.
    Aixafeu el alls amb un ganivet i poseu-los, amb la pell, a la cassola. Afegiu-hi també els bitxos i deixeu que es daurin durant dos minuts a foc mig.
  • Afegiu els spaghetti a la cassola i regueu-los amb un bon rajolí d’oli. Obriu les llaunes de les cloïsses i escorreu-ne el suc dins la cassola. Afegiu-hi les cloïsses i aneu remenant per tal que la pasta no s’enganxi.
  • Quan s’hagi begut pràcticament tot el suc, empolvoreu amb una mica de julivert picat o alfàbrega. Retireu del foc i emplateu.

No hay comentarios: