28/9/08

Mandonguilles ràpides

Avui, com que no tenia cap idea al cap i disposava de poc temps per fer el dinar, he decidit treure unes mandonguilles que tenia al congelador per a casos d’emergència. L’Aleix s’ha posat content de seguida perquè les mandonguilles són un dels seus plats preferits i, a més, fa poc que me les havia sol·licitat. Durant tot l’estiu no n’he fet perquè és un plat que associo més al fred, però ara que ja ha començat el curs i han baixat les temperatures és un bon moment per començar a introduir aquesta mena de plats que oblidem durant els mesos més càlids. Així que, en menys de mitja hora, he tingut enllestides les meves mandonguilles ràpides. El secret, en aquest cas, és pre-coure les patates i els pèsols al microones .

Ingredeints per a 2 persones:
12 mandonguilles
3 patates
una tassa de pèsols congelats (si pot ser Findus)
½ ceba
1 all
un cub de brou concentrat
una cullerada sopera de farina
herbes aromàtiques
oli, sal i safrà

Preparació:
Temps estimat:
30 minuts
  • Primer de tot peleu les patates i trossegeu-les en quadrats mitjanets. Col·loqueu-les en un plat fondo, esquitxeu-les amb una mica d’aigua, un rajolí d’oli i un polsim de sal. Coeu-les al microones a màxima potència durant 8 minuts.
  • Mentrestant, fregiu les mandonguilles a la cassola amb un rajoló d’oli. Retireu-les i fregiu al mateix oli la ceba tallada en juliana. Quan la ceba estigui daurada retireu- la de la cassola.
  • Quan les patates estiguin cuites, introduïu els pèsols congelats al microones amb un polsim de sal i un rajolí d’oli. Deixeu-los coure 4-5 minuts a màxima potència.
  • Tot seguit, prepareu el brou esmicolant un cub de brou concentrat –jo he fet servir el de la marca Knorr, però el de Gallina Blanca també està bé- en un got d’aigua calenta. Remeneu bé i afegiu-hi una cullerada de farina. Torneu a remenar fins que estigui tot ben desfet.
  • A continuació, passeu les patates per la cassola amb l’oli ben calent per tal que agafin color. Quan estiguin rosses, afegiu-hi els pèsols i la ceba. Tot seguit incorporeu-hi el brou i abaixeu el foc. Afegiu-hi l’all trinxat, el safrà i les herbes aromàtiques. Jo faig servir una mescla de sajolida, farigola, romaní, orenga, morgduix, sàlvia, alfàbrega i llorer, que vaig comprar en una paradeta de la Plaça del Pi.
  • Quan comenci a fer xup-xup, afegiu-hi un altre got d’aigua calenta i les mandonguilles. Deixeu coure a foc mig durant uns 10 minuts amb la cassola tapada i llestos! Si veieu que el suc és massa espès, podeu afegir més aigua durant la cocció.

2 comentarios:

xisco dijo...

a jo només m'agraden ses pilotes que fa sa meva padrina francisca(avia), ni les de ma mare les poden superar... au! ara sa padrina haurà de fer pilotes per es caprici des nin. besades desde sa roqueta!

La Taula d'en Bernat dijo...

És ben cert que com les mandonguilles de la iaia no les fa ningú. Però les pilotes de l'Albert -el meu veí carnisser- estan força bé i amb aquest suquet estaben delicoses.
Petons des de Badalona!