15/11/09

Risotto de bolets variats

Avui us torno a presentar una recepta de bolets, segurament la darrera d’aquesta tardor. La veritat és que encara em queda una safata petita de bolets congelats, però no voldria avorrir-vos amb tanta boletada, així que la recepta d’avui servirà de cloenda a aquesta tardor de bolets.
De les tres receptes que us he presentat darrerament amb bolets de temporada –les anteriors van ser el remenat de bolets i la botifarra amb bolets- aquesta és potser la més laboriosa, però veureu que no és gens difícil de preparar. A més, el resultat compensarà amb escreix el temps dedicat a preparar aquest plat.
Es tracta del promès risotto de bolets, que l’Aleix feia dies que esperava amb candeletes. Els bolets ens encanten de qualsevol manera, però amb risotto són fantàstics.

Ingredients per a 4 persones:

400g d’arròs
1 tassa de bolets variats picats ben fins
1 ceba de Figueres
1 pebrot verd
2-3 grans d’all
1 litre de brou d’au o de verdures
Sal i oli

Preparació:
Temps estimat:
45 minuts

  • Primer de tot piquem bé la ceba i el pebrot verd i els posem en una paella amb un rajolí d’oli i a foc mig.
  • Mentrestant, netegem els bolets i els piquem ben picadets. Jo he aprofitat els trossos més malmesos de l’altre dia, els que havien quedat al cul de la bossa i estaven més trencadets. Els he picat ben finet i n’he deixat uns quants més sencerets.
  • Quan la ceba estigui dauradeta, afegiu-hi els bolets, l’all picat i un polsim de sal. Jo, enlloc de picar-lo amb el ganivet, faig servir un exprimidor d’alls que vaig comprar a Ikea i que va força bé.
  • Deixeu coure les verdures i els bolets 5 minuts a foc mig i, acte seguit, hi afegiu l’arròs. Remeneu una mica i deixeu-lo coure un parell de minuts en sec.
  • Passat aquest temps, aneu afegint-hi el brou de mica en mica i sense deixar de remenar. És millor si teniu el brou calent: el podeu posar en un pot al foc del costat perquè es mantingui. Jo aquest cop he utilitzat brou de verdures i hi he afegit un potet del suc que van deixar anar els bolets l’altre dia en coure’ls.
  • Proveu l’arròs per comprovar el punt de sal i el punt decocció. Afegiu un polsim de sal, si cal, i quan l’arròs estigui al dente abaixeu el foc.
  • Afegiu al risotto un rajolinet de crema de llet i una nou de mantega. Remeneu bé, retireu del foc i deixeu reposar dos minuts.
  • Passat aquest temps, ja podeu emplatar i decorar el risotto amb una branqueta de julivert.

Ja veureu com us en llepareu els dits!!!

7 comentarios:

Gemma dijo...

El risotto de bolets és dels meus preferits. QUina llàstima que la temporada de bolets frescos sigui tan curta... sort que sempre ens queda el recurs del congelador ;)

El plat blanc dijo...

He descobert el teu bloc. Ets una excellent cuinera. M'has donat molt bones idees de cuinar els bolets. Amb el teu permís en provaré alguna. Segurament serà aquest risotto.. que té una pinta... boníssima

La Taula d'en Bernat dijo...

Benvinguda al blog, plat blanc, estaré encantada que provis alguna de les meves receptes. El risotto de bolets mai falla...
Petons a totes dues!

bajoqueta dijo...

M'encanten els risottos i a este no li faria un feo :)

MªJose-Dit i Fet dijo...

M´encanten els rissotos i el de bolets especialment...segur que va ser deliciós...petonets

illetapitita dijo...

Boníssim! Els bolets els hem d'aprofitar perquè s'acaben ràpid!
Una abraçada!

Mercè dijo...

A mi també és dels que més m'agrada el de bolets! I si són frescos, encara és més bo! :)
Petons!