11/1/14

Bacallà amb romesco, espàrrecs bladers i olives negres


IMG_3608

Fa ja més d’un any del darrer post i, en aquest temps, la meva vida s’ha transformat radicalment. El 27 de desembre de 2012 naixia la nostra filla, la Tanit, i començava per a nosaltres un nou camí com a pares inexperts, emocionats i, sovint, desbordats. No ha estat un camí fàcil, sobretot els primers mesos, i ens ha costat acostumar-nos al nou ritme de vida que ens exigeix la nostra filla. Però veure créixer la nostra petitona ha estat l’experiència més emocionant de les nostres vides.

Des que he tornat a treballar que sembla gairebé impossible trobar una estona de tranquil·litat per gaudir de les meves aficions. Cuinar s’ha convertit en un acte rutinari i les hores que dedicava al blog i a tafanejar alguns blogs amics ara les dedico a canviar bolquers, preparar farinetes o contemplar embadalida els primers passets de la Tanit.

Sé que el temps que tenia quan la Tanit no era a la família no el tornaré a recuperar fins d’aquí molts anys, però trobo a faltar alguns moments d’experimentació a la cuina i les estones que passava preparant les entrades dels posts. Així que, encara que no sigui al mateix ritme que mesos enrere, m’he decidit a reemprendre la meva activitat blocaire amb una de les receptes que darrerament han tingut més èxit a casa nostra.

Es tracta d’una recepta senzilla, que podeu preparar en poc més de 15 minuts. Però el resultat, creieu-me que és sorprenent.

Ingredients per a 4 persones:

4 talls generosos de morro de bacallà dessalat
1 manat d’espàrrecs verds
1/2 pot d’olives negres sense pinyol
8 cullerades soperes de romesco
oli d’oliva verge extra i sal

Preparació:
Temps estimat:
20 minuts (si ja tenim el romesco)

  • Primer de tot, netegeu els espàrrecs rebutjant-ne la part més blanca i més dura, i talleu-los a rodanxes ben primetes.
  • Feu el mateix amb les olives negres i saltegeu-ho tot junt en una paella amb una mica d’oli d’oliva verge i un polsim de sal. Reserveu.
  • En un estoig de silicona coueu el bacallà prèviament dessalat durant uns 5 minuts al microones a màxima potència. El temps de cocció pot variar segons el gruix del bacallà, però la qüestió és que quedi una mica cruet de dintre.
  • Disposeu un tall de bacallà al centre del plat, poseu-hi per damunt un parell de cullerades de romesco i acabeu de cobrir-lo amb els espàrrecs i les olives. Jo, aquesta vegada, he fet servir un romesco fet de la casa Molí de Pomerí que vaig comprar a La Senalla i que he de dir que és exquisit.

El bacallà, que sempre compro a la Judith de La Islandesa, us aconsello que el dessaleu a casa. N’hi ha prou amb tenir-lo tres dies amb aigua abundant perquè es vagi rehidratant i després anar canviant l’aigua cada dues hores fins que tingui el punt de sal desitjat. Les vegades que s’ha de canviar l’aigua també dependrà del gruix del bacallà.

9 comentarios:

Doris mis cosillas dijo...

Que delicia, me quedo con tu receta super sana.Besoss

tere dijo...

Que be Anna que tornis a cuinar.
Aquest bacalla te molt bona pinta.

Raquek dijo...

Anna!!
Ben retornada al blog!!! Ole tu!!!!!
Un petonàs!
Raquel

Sílvia A. dijo...

Quin bacallà més bo!! M'encanta amb romescu!!!
ànims que el temps torna i ara toca cuinar bé aquests regalet que teniu!!!
Jo també en tinc una del 27/12 !!!
Petons!

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Dedica el teu temps lliure a veure creixer la nena que veuràs com passa molt ràpid, ara et sembla que estaràs tota la teva vida així, pero el temps va massa depressa.
M'agrada aquest bacallà que ens ensenyes avui amb romesco, a casa segur que agrada.
Petons.

Fem un mos dijo...

Bacallà ummm i amb aquest acompanyament boníssim.
Molt ben tornada, tot i que el petitona es lo primer
Petons

Txell Lagresa dijo...

Hola Anna! Benvinguda de nou al món blogueril! Ja et trobavem a faltar!!
Tan aviat com sigue possible, provarem aquest bacallà que té una pinta bonísima!
Petonets per a tu, l'Aleix i la Tanit!

La Taula d'en Bernat dijo...

Quina il·lusió tornar a rebre visites i comentaris! Ho tenia ben oblidat... Moltes gràcies a tots!

Montse de Sants dijo...

Anna que bé! Ben tornada al món blocaire! Ja em fas venir ganes d'esgarrapar alguna estona i posar-m'hi de nou! Aprofita i gaudeix de la Tanit, el meu fill gran Aleix aviat farà 18 anys i han passat molt ràpid! Un excel.lent bacallà, ràpid i bó. Petonets!!